Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grubo prekršila odluku

Suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke jer je dala potpis Plenkoviću: 'Izdala je svoje birače'

Zagreb: Vučemilović i Troskot o javnom saslušanju Fabrisa Peruška, Ante Ramljaka i Martine Dalić
Patrik Macek/PIXSELL
10.05.2024.
u 13:18

"Mi ne mijenjamo svoja stajališta kako vjetar puše"

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović, koja se nalazila na listi Mosta kao članica Hrvatskih suverenista, izbačena je iz stranke jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za sastavljanje nove vlade zajedno s Domovinskim pokretom, priopćili su iz stranke. 

"Poštovani, dužni smo obavijestiti hrvatsku javnost da je s današnjim danom izabrana zastupnica Vesna Vučemilović isključena iz članstva Hrvatskih suverenista.

Zastupnica Vučemilović protivno Odluci Predsjedništva Hrvatskih suverenista od 27. travnja 2024. godine dala je potpis Andreju Plenkoviću za novi mandat za sastavljanje vlade. Ovim činom je grubo prekršila Odluku Predsjedništva Hrvatskih suverenista. Izražavamo još jednom duboko žaljenje što je izabrana zastupnica Vesna Vučemilović izdala prvenstveno svoje birače, no za razliku od dotične gospođe Hrvatski suverenisti stoje na istom onom tragu na kojemu smo bili uoči izbora za Hrvatski sabor, te ne mijenjamo svoja stajališta kako vjetar puše”, napisali su.

Podsjetimo, Vesna Vučemilović, koja je bila izabrana na listi Mosta kao članica Hrvatskih suverenista, podnijela je ostavku na sve funkcije u stranci nakon što ju je predsjednik stranke, Marijan Pavliček nazvao "žetonom godine". Nadalje, podrškom HDZ-u, Vučemilović bi također podržala i Domovinski pokret, stranku koja se sukobila s njezinim bratom Miroslavom Škorom. Prije nego što je prešla u Hrvatske suvereniste, Vučemilović je bila članica Domovinskog pokreta, isto kao i njezin brat Miroslav Škoro.

VEZANI ČLANCI: 

 

Komentara 43

CR
Croatiadobola
13:34 10.05.2024.

Suverenisti i Most pokazali su političku nezrelost. Jedini dragulj među njima je gđa Vesna Vučemilović, žena sa znanjem i stavom. Jedina je od tih navodnih Suverenista rekla da neće lijevo nego desno. Volja birača je jasna. Nadam se da će se gđa Vesna u potpunosti politički ostvariti i preuzeti nekakvo vodeće mjesto jer da imamo bar još 2 Vesne u Vladi pokrenuli bi se još bolje i jače. Nitko joj pera ne može odbiti.

GR
Groteska
14:20 10.05.2024.

žena zna da dva mandata u oporbi nemaju smisla ako si ozbiljna i želiš se baviti politikom. Pa ako ćemo o uhljebništvu, namjerno ići sa stavom da nikada nećeš biti blizu vlasti je najgora prevara birača. A to je upravoavo ono što čine Mostovci. Osiguraju si saborske plaćice i mlate praznu slamu u oporbi bez odgovornosti i brige. I tako godinama...

GN
gnoj
13:45 10.05.2024.

Tko su ti suverenisti i tko je to za njih glasao ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije