Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI GODINE NAKON NESREĆE

Strojovođa optužen da je skrivio sudar teretnih vlakova. Šteta 6,8 milijuna eura

Križevci: Rašćišćavanje željezničke pruge  nakon jučerašnjeg sudara dvaju vlakova
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
10.05.2024.
u 09:04

Od siline udarca, lokomotiva i vagoni teretnog vlaka Enna Transporta  su izletjeli s tračnica, a u tom kršu i lomu oštećena je željeznička pruga, elektroinstalacije...

Skoro tri godine od sudara teretnih vlakova u Majurcu kod Križevaca, ODO Bjelovar podigao je optužnicu protiv 47-godišnjeg strojovođe jednog od tih vlakova, kojeg se tereti za ugrožavanje posebnih vrsta prometa pri čemu je pričinjena šteta do 6,8 milijuna eura. Nesreću je skrivio, prema optužnici strojovođa vlaka u vlasništvu tvrtke Enna Transporta koji se zabio u kompoziciju vlaka HŽ Carga koji je zbog kvara stajao na pružnom prijelazu.

Prema optužnici, 47-godišnjak se tereti da je 11. kolovoza 2021. u blizini mjesta Majurec, kao strojovođa lokomotive  teretnog vlaka Enna Transporta, s priključenih devetnaest vagona, zaustavio je vlak ispred signala pred koji je došao. U tom trenutku, signal mu je pokazivao  znak za zabranjenu vožnju. On je, kako ga se tereti, sa službenog mobitela kontaktirao prometnika željezničkog kolodvora te je tražio dozvolu za prolazak kroz crveno svijetlo. Nakon toga je nastavio upravljati vlakom iako mu prometnik nije dao dozvolu za prolazak vlaka. Prednjim je dijelom lokomotive udario u kraj zaustavljenog drugog teretnog vlaka, onog HŽ Carga, koji se sastojao od lokomotive i sedamnaest vagona. Od siline udarca, lokomotiva i vagoni teretnog vlaka Enna Transporta  su izletjeli s tračnica, a u tom kršu i lomu oštećena je željeznička pruga, elektroinstalacije... Ukupna šteta bila je 6.8 milijuna eura, a u nesreći je lakše bio ozlijeđen strojovođa koji je upravljao vlakom HŽ Carga.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije