Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSTAJEM U VUKOVARU'

Penava: U ovoj fazi neću biti ministar u Vladi RH

Zagreb: Domovinski pokret predao kandidacijske liste za Europski parlament
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
10.05.2024.
u 15:25

"U sadašnjoj fazi ne zanima me da budem dio nove izvršne vlasti. Ostajem u Vukovaru. Ovo je moj treći mandat i ne bilo fer prema biračima otići u pola mandata. Da je situacija zahtijevala drugačije, dakako da bi i to bilo na stolu, ali smo ocijenili da za tim nema potrebe, tako da ostajem u Vukovaru", rekao je Penava danas u Vukovaru.

Otkako je dogovorena postizborna koalicija HDZ-DP, licitira se s imenima budućih ministara u Vladi RH. Jedno od pitanja je i hoće li predsjednik DP-a Ivan Penava postati dio Vlade RH.

- U sadašnjoj fazi ne zanima me da budem dio nove izvršne vlasti. Ostajem u Vukovaru. Ovo je moj treći mandat i ne bilo fer prema biračima otići u pola mandata. Da je situacija zahtijevala drugačije, dakako da bi i to bilo na stolu, ali smo ocijenili da za tim nema potrebe, tako da ostajem u Vukovaru - rekao je Penava danas u Vukovaru.

Komentirajući resore koje je DP dobio tijekom razgovora, rekao je da su dobili priliku stvari promijeniti nabolje te da se za te resore, s obzirom na situaciju, moraju odabrati najbolji i najkvalitetniji ljudi. Istakao je i kako se sada moraju dokazati, a ako ne uspiju, kako ih se treba mijenjati. 

- Za DP puno značajnije je pitanje demografije jer ako nema ljudi, nema potrebe ni za čime. Ne brine mene Zagreb, koji je možda i prenapučen, nego krajevi poput vukovarskog, Siska, Prevlake, Gorskog kotara i Međimurja. Ruralni prostori su prazni - rekao je Penava.

VEZANI ČLANCI:

Na upit o imenima ministara iz reda DP-a, napomenuo je kako će se vrlo brzo znati i imena ministara u novoj vladi. Prokomentirao je i riječi Bartulice rekavši kako je sve ono što je on rekao iskomunicirano u DP-u, kao i da su to i stavovi stranke. Plastično je objasnio kako su u pregovorma tražili više stvari svjesni da ne mogu sve dobiti, ali i da od nekih stvari ne odustaju.

FOTO/VIDEO Pogledajte susret na Pantovčaku: Plenković stigao kod Milanovića s potpisima

Zagreb: Domovinski pokret predao kandidacijske liste za Europski parlament
1/27
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije