Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO STIŽE I TREĆI

Stigao još jedan tramvaj iz njemačkog Augsburga: 'Reakcije građana su odlične'

Zagreb: Od 11 ugovorenih "novih starih" tramvaja zagrebačkim prugama još uvijek vozi samo jedan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
09.05.2024.
u 09:44

Prvi model koji je stigao u Zagreb još početkom 12 mjeseca prošle godine je model GT-6, a u promet je pušten krajem 2023. godine

U Zagreb je stigao drugi tramvaj iz njemačkog  Augsburga, objavili su na stranicama Grada Zagreba. Naime, u svibnju bi trebao stići i treći stari/novi tramvaj. "Drugi tramvaj iz Augsburga upravo je stigao na tračnice ZET-a, a ovaj mjesec stiže i treći. Reakcije građana na prvi su bile odlične, vjerujemo da će tako biti i s ostalima", poručili su iz Grada.

Prvi model koji je stigao u Zagreb još početkom 12 mjeseca prošle godine je model GT-6, a u promet je pušten krajem 2023. godine. Ovi tramvaji iz  Augsburgasu proizvedeni 1996. godine te imaju kapacitet za 159 putnika s 62 sjedeća mjesta, piše Tportal. Osim toga, opremljeni su i rampama za olakšani pristup osobama s invaliditetom.

Najveći problem pri uvozu tramvaja je potrebna dokumentacija, odnosno elaborati za izvanredni prijevoz vrlo dugih i teških vozila. Organizacija je vrlo složena jer je potrebno prikupiti svu potrebnu dokumentaciju za sve države kroz koje teret prolazi. Tvrtka Stadtwerke Augsburg, koja je zadužena za javni prijevoz u njemačkom gradu je poručila kako će svi tramvaji stići u standardnoj zagrebačkoj plavoj boji. "Svi tramvaji bit će u 'zagrebački plavoj boji', odnosno u našim ćemo ih radionicama obojiti u boje ZET-a", rekli su. 

POVEZANI ČLANCI:

 

FOTOGALERIJA Ovo će biti novo središte Zagreba 2026.: Pogledajte kako napreduju 80 mil. € vrijedni radovi

Zagreb: Od 11 ugovorenih "novih starih" tramvaja zagrebačkim prugama još uvijek vozi samo jedan
1/39
Ključne riječi

Komentara 11

JO
JovanC
10:27 09.05.2024.

Toliko su pozitivne reakcije da je MOZEMO na izborima u Zagrebu dobio 50.000 glasova manje

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
10:10 09.05.2024.

Skupo plaćeno smeće da se uzme provizija. Mišljenje stanovnika Zagreba.

PV
prcko.vita
10:28 09.05.2024.

Građani Zagreba oduševljeni, a poduzetnici iz Njemačke u fazonu, grehota da se baci. Znači građani Zagreba, ako vas zanima kakvi tramvaj će da vozi vaše unuke za jedno 30 godina, samo skok do Njemačka, možete vidjet u budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije