Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
90 godina djelovanja

Dan otvorenih vrata DVD-a Trnje: Zip-line za djecu, gašenje vatre za odrasle, natjecanje u kuhanju gulaša

Foto: DVD Trnje
1/6
10.05.2024.
u 11:00

Kroz proteklih 90 godina vatrogasci DVD-a Trnje odradili su preko 10.000 sati u radnim akcijama izgradnje nasipa koji i danas Zagreb štiti od poplava, za vrijeme Domovinskog rata organizirali su interventnu postrojbu koja je djelovala i izvan Zagreba, u ratom  zahvaćenom području. Istaknuli su se i u gašenju požara na Medvednici 1993. - ta je intervencija trajala dva i pol dana.

Samo nakon potresa 2020. godine trnjanski vatrogasci odradili su više od 330 intervencija, a nakon nevremena u srpnju prošle godine, u devet dana, odradili su ih stotinjak. Pomažu Zagrepčanima još od 1934., a rođendan su odlučili proslaviti sutra u Budmanijevoj 9 od 10 sati.Vatrogasci pripremaju bogat program koji uključuje prezentaciju vatrogasne opreme i vozila te opreme civilne zaštite, simulaciju gašenja požara s praktičnom obukom o korištenju aparata za početno gašenje požara, igre i aktivnosti za djecu i mlade, a za one željne kulinarske zabave, organizirano je natjecanje u kuhanju gulaša koje će posjetitelji također moći kušati. 

POVEZANI ČLANCI:


Kroz proteklih 90 godina vatrogasci DVD-a Trnje odradili su preko 10.000 sati u radnim akcijama izgradnje nasipa koji i danas Zagreb štiti od poplava, za vrijeme Domovinskog rata organizirali su interventnu postrojbu koja je djelovala i izvan Zagreba, u ratom 
zahvaćenom području. Istaknuli su se i u gašenju požara na Medvednici 1993. - ta je intervencija trajala dva i pol dana. 
Trnjanski vatrogasci su među prvima u Hrvatskoj počeli koristiti bespilotne letjelice, što se korisnim pokazalo upravo nakon potresa jer se izvidima iz zraka znatno ubrzao tijek vatrogasnih intervencija i omogućila brža pomoć građanima. U proteklih nekoliko godina društvo je dobilo i ronilački tim. 
Više o samoj povijesti DVD-a moći će se saznati na izložbi koja će biti dio programa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije