Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijen 7. listopada

Pronađeno tijelo još jednog taoca iz Gaze: 'Bio je obiteljski čovjek, svake subote je vozio bicikl'

A woman looks at a wall of posters of hostages who were kidnapped during the deadly October 7 attack on Israel by Palestinian Islamist group Hamas
Foto: NIR ELIAS/REUTERS
1/3
19.05.2024.
u 07:51

Tijelo Rona Benjamina pronađeno je u istoj operaciji koja je rezultirala pronalaskom tijela Shani Louk, Amite Buskile i Itzhaka Gelerentera

Izraelske snage pronašle su tijelo još jednog taoca iz Gaze, uz tri koja su pronađena ranije ovog tjedna. Potvrdili su kako se radi o 53-godišnjem Ronu Benjaminu koji je sudjelovao u grupnoj vožnji bicikla nedaleko od granice s Gazom kada je Hamas napao Izrael 7. listopada.

U stravičnom napadu ubijeno je oko 1200 ljudi, a još 252 osobe pripadnici Hamasa odveli su u Gazu kao taoce. Glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari objavio je da je Benjamin ubijen na raskrižju Mefalsim, a njegovo tijelo je odneseno u Gazu. Nakon što je proveden proces identifikacije, obaviještena je i njegova obitelj, piše BBC.

Forum za obitelji talaca i nestalih navodi da je Benjamin bio obiteljski čovjek, suprug i otac dvoje djece, te da je volio voziti bicikl. "Svake subote je išao u vožnju, baš poput te kobne subote kada je odveden iz područja kibuca Be'eri" stoji na stranici, a dodaje se i da je volio putovati Izraelom, ali i diljem svijeta.

Tijelo Rona Benjamina pronađeno je u istoj operaciji koja je rezultirala pronalaskom tijela Shani Louk, Amite Buskile i Itzhaka Gelerentera. IDF tvrdi da su njih troje također ubijeni na raskrižju nedaleko od mjesta održavanja Supernova festivala u kojemu je počeo masakr.

GALERIJA Izraelska vojska tvrdi da je pronašla tijela talaca ubijenih 7. listopada

A woman looks at a wall of posters of hostages who were kidnapped during the deadly October 7 attack on Israel by Palestinian Islamist group Hamas
1/4
Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
10:32 19.05.2024.

Zabrinjava me sto je u Gazi, navodno, zivote izgubilo 30-tak tisuca ljudi ali niti jedan Hamasovac jer svi poginuli su bili u civilnoj odjeci. Zapravo u civilnoj odjeci je bio i lijecnik koga smo mogli vidjeti na TV prvih dana okupacije kada je s bazukom istrcao iz bolnice, lansirao projektil pa pobjegao nazad u bolnicu. U Gazi su svi civili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije