Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOTAKNUO SE 'NOVOSTI'

Plenković: Vidjet ćemo zašto je baš jedan tjednik problematičan

Zagreb: Andrej Plenković predstavlja Saboru novu Vladu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.05.2024.
u 16:55

Plenković je odgovarao na pitanja zastupnika SDP-a i drugih stranaka, braneći vladin program i kritizirajući oporbu zbog neispunjenih obećanja i nedostatka povjerenja birača.

Budući premijer Andrej Plenković (HDZ) rekao je u petak tijekom predstavljanja programa vlade u Saboru da će razgovarati sa svim manjinama i nacionalnim vijećima i vidjeti zašto je baš jedan tjednik i njegova uređivačka politika problematičan.

"Sukladno programu vlade, u roku od dva mjesece ponovno ćemo usvojiti operativni program koji se odnosi na projekte nacionalnih manjina....Kada je riječ o jednom tjedniku, sigurno ćemo vidjeti kroz savjet za nacionalne manjine koji su kriteriji i zašto se baš samo jedan tjednik od svih tjednika nacionalnih manjina doživljava problematičnim kada je riječ o uređivačkoj politici", rekao je Plenković.

Time je odgovorio Urši Raukar Gamulin (Možemo!) koja ga je pitala hoće li se nastaviti financirati tjednik Novosti, čemu se protivi HDZ-ov koalicijski partner Domovinski pokret. Vezano za operativni program, poručio je također da se neće mijenjati izborni zakon na način koji bi dovodio u pitanje zastupnike nacionalnih manjina.

Odgovarajući na pitanja zastupnika, Plenković je uz ostalo kazao da se ne odustaje od uvođenja određene vojne obuke. "Sigurnosna situacija u svijetu je takva da zahtijeva da mlade generacije steknu neke minimalne vještine", rekao je. Osim toga, kao jedan od prvih koraka nove vlade najavio je donošenje strategije o rješavanju stambenog pitanja mladih. 

VEZANI ČLANCI:

Smjer Hrvatske na temelju programa Vlade je dobar, dobar je demokratski, ekonomski, europski, projektno, razvojno, istaknuo je Plenković na upit Arsena Bauka (SDP) u kojem smjeru ide Hrvatska. U više navrata Plenković je podsjećao da je oporba izgubila izbore i da im sigurno nije lako. "Mi obećavamo ono što ispunjavamo, vi ništa ne obećavate, nemate povjerenje pa ne možete ništa ni ispuniti", kazao je Plenković Siniši Hajdaš Dončiću (SDP) koji je program vlade nazvao seminarskim radom.

Saši Đujići (SDP), koji ga je upitao koji će ministar prvi napustiti vladu, poručio je da prognoze ostavi za interne obračune svoje stranke. "Kako imate obzira ikome išta predbacivati, imali ste većinu i spavali ste, niste napravili ništa", uzvratio je Sanji Radolović (SDP) koja je spomenula moguću deratifikaciju Istanbulske konvencije. Kršenje Ustava i fabriciranje kvazi katastrofalne i kritične situacije u zemlji, to je vaša retorika, poručio je Plenković zastupnicima SDP-a.

Anti Kujundžiću (Most) Plenković je pojasnio razliku između DP-a i Mosta. Oni su pobijedili, a Most izgubio, rekao je. Jeleni Miloš (Možemo!) predbacio je pak što je 2011. bila u inicijativi protiv EU-a, a sada se kandidira za Europski parlament. 

Sve o saboru pratite OVDJE.

GALERIJA Ovi ljudi ni krivi ni dužni idu u Sabor: Neki su jedva 'prebacili' 100 glasova, a uživat će u 2500 eura plaće

Zagreb: Andrej Plenković predstavlja Saboru novu Vladu
1/34

Komentara 4

MO
MOSAD
17:47 17.05.2024.

Ja sam da se financira Novosti ,samo pod uvjetom da se isti novac donira i HRVATSKOM TJEDNIKU iz zadra!E to bi bila demokracija.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
22:44 17.05.2024.

"Vidjet ćemo zašto je baš jedan tjednik problematičan" ovo moze reci samo totalni id...t i kr..n. Pocinje pila naopako .. samo sam cekao oko cega prvog ce poceti problemi. DP...sada da vas vidim sto to tocno morate objasniti AP-u (podacici poznati svima osim njemu samom) da bi on konacno "progledao" i "vidio"

GO
goran2hr
22:06 19.05.2024.

Kada je sabornik Hasnbegović pitao ministra Fuchsa zašto je stavio djeci u kurikulum, da idu gledati film "Dnevnici Dijane Budisavljević", ovaj je nešto promrmljao kako - "će vidjeti" valjda što je to. I ništa. Sada pak Plenković, nekon svih tihh godina mora "vidjeti", iako bi i neobrazovana osoba trebala vidjeti te naslovnice, pa za 5 sekundi zaključiti što je to. "Novosti" nisu Pupovac ni SDSS, nego HDZ. HDZ je njihov "tatica" i on ih plača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije