Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆANJE ZA 6,5 POSTO

Hrvatski telekom diže cijene svojih usluga, objavili kada možete očekivati uvećane račune

Hrvatski telekom
Pixsell
14.05.2024.
u 10:39

Učinit će to s 1. srpnja, a stopa uvećanja iznosi 6,5 posto, izvijestili su

Hrvatski Telekom odlučio je i ove godine podići cijene svojih usluga na temelju indeksne klauzule. Učinit će to s 1. srpnja, a stopa uvećanja iznosi 6,5 posto, izvijestili su. To znači da će prvi uvećani računi za 6,5 posto za fiksne i mobilne usluge stići tijekom kolovoza na adrese njihovih korisnika. S obzirom na to da je Iskon tek brend Hrvatskog telekoma, to se odnosi i na sve korisnike tog brenda. Lani je HT svoje cijene povisio 1. listopada, i to za 5 posto.

Podsjetimo, telekomi imaju pravo, na temelju službene godišnje prosječne stope inflacije za prošlu godinu koju sredinom siječnja redovito objavljuje Državni zavod za statistiku, a ove godine iznosi 8 posto, automatizmom podići cijene svojih usluga. U praksi to znači da pretplatnici telekom operatora, kada je riječ o podizanju cijena na temelju inflacijske klauzule, nemaju pravo besplatno raskinuti ugovore.

Iz Hrvatskog Telekoma objasnili su ovaj potez te kažu: "Usklađenje s inflacijom nužni je odgovor na negativne inflatorne učinke kako bi HT zadržao visoke razine ulaganja u ključnu mobilnu i fiksnu infrastrukturu te usluge, a koja su prošle godine iznosila 361,4 milijuna eura".

A po pitanju cijena, dodatno kažu: "Uvećanje cijena od 6,5% primjenjivat će se isključivo na mjesečne naknade fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih službenim cjenicima HT-a. Na ostale stavke računa kao što su: cijena minuta, poruka ili prometa, jednokratne naknade, rate za uređaje – navedeno usklađivanje cijena neće se primjenjivati i te cijene ostaju neizmijenjene".

VEZANI ČLANCI:

Inače, A1 Hrvatska prvi je telekom koji je ove godine podigao svoje cijene, i to s 1. lipnja, a njihov postotak poskupljenja iznosi 6,9 posto. Prošle godine A1 također je bio prvi te je povećao cijene za 8,5 posto u srpnju 2023. Telemach je to odradio u kolovozu 2023. uz povećanje za 8,3 posto, a HT je bio posljednji i s najmanjom stopom poskupljenja, učinili su to u listopadu 2023., dok je stopa iznosila pet posto.

FOTO Pogledajte kakav su doček pripremili Švicarci! Nema su dočekali u zračnoj luci

Hrvatski telekom
1/32
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:58 14.05.2024.

HNB: I dalje se ocjenjuje da bi se prosječna godišnja stopa inflacije potrošačkih cijena u Hrvatskoj u 2024. mogla usporiti na 3,5% (s 8,4% u 2023.) A ovi lopiovi digli cijene za 6,5%, tj. 6,9%. Pa tko tu koga?

HJ
Hrvoje Jeszensky
12:50 22.05.2024.

To je čista prevara kupaca. Ne možeš povisit cijenu onome tko je nešto već kupio. Uskoro otkazujem A1 zbog istoga.

VR
vrbaZG
13:13 14.05.2024.

HT-u je dobit u 2023. u odnosu na 2022. rasla 51,8% ... očito ne dovoljno pa je ovakva odluka opravdana. Hvala HAKOM-u!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije