Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong groznica

FOTO/VIDEO Umjetnica Maja u svom gradu oslikala veliki mural posvećen Baby Lasagni

Slavonski Brod: Umjetnica Maja Jagodić oslikala je mural koji je posvetila Baby Lasagni i njegovom uspjehu na Eurosongu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
10.05.2024.
u 10:38

Poručujem cijeloj ekipi da su jako dobri. Pobijedili ili ne, oni su za nas veliki pobjednici – rekla je Maja

Svestrana alternativna likovna umjetnica Maja Jagodić oslikala je na savskom šetalištu u središtu Slavonskog Broda veliki mural posvećen Baby Lasagni i njegovom uspjehu na Eurosongu. Ideja ja, kako sama kaže, došla sasvim spontano, dok je sa sestrom biciklirala prema obližnjem izletištu. 

S obzirom da Marko Purišić u svojoj pjesmi 'Rim Tim Tagi Dim' pjeva o dečku koji napušta voljeno rodno selo i svoje ljubljene mačke u potrazi za boljim životom, Maja je naslikala upravo to – mačku. Sve je začinila srcima, notama, violinskim ključem i nazivom pjesme. U mural je uložila puno truda. Za oslikavanje velikog komada zida trebalo joj je čak šest sati, četiri spreja za pozadinsku čipku i dvije kantice boje.

- Inspiracija je jednostavno došla sama po sebi. Imam dosta poveznica s Markom, oboje smo alternativci, s tim da je on umjetnik u glazbi, a ja u slikarstvu. Mačke su mi inače jedna od omiljenih tema njezinih radova, tako da se sve nekako povezalo – rekla je Maja.
Čipku je dodala kao podlogu. Srca označavaju ljubav prema životinjama, mačkama i prema domovini, dok plava boja može označavati more i rijeku Savu.

>>> VIDEO Umjetnica Maja Jagodić oslikala je mural posvećen Baby Lasagni

Maja se iz hobija bavi slikarstvom. Koristi razne tehnike, oslikava različite površine. Ugodno su je iznenadile pozitivne reakcije na mural. 

- Mural sam posvetila uspomeni na ovaj Eurosong. Jako volim svu tu atmosferu oko Eurosonga, pratim ga od malih nogu. Ove godine mi je poseban jer imamo predobru ekipu i predobrog izvođača. Ovo što se događa doista je fenomenalno, naprosto sam oduševljena. Poručujem cijeloj ekipi da su jako dobri. Pobijedili ili ne, oni su za nas veliki pobjednici – poručila je Maja.

>>> FOTO Umjetnica Maja Jagodić oslikala je mural koji je posvetila Baby Lasagni i njegovom uspjehu na Eurosongu

Slavonski Brod: Umjetnica Maja Jagodić oslikala je mural koji je posvetila Baby Lasagni i njegovom uspjehu na Eurosongu
1/12

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije