Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAJU GA U POSEDARJU

Kreator senzacije u Ligi prvaka jednim je potezom u Hrvatskoj izazvao neviđen skandal

Screenshot: Instagram
08.05.2024.
u 15:15

Mats Hummels posjeduje šest vila u Posedarju za koje je potrošio oko tri milijuna eura. U jednoj od tih vila nastao je i legendarni video koji je objavio na svom twitter profilu, današnjem X-u, u ljeto 2017. podijelio je video na kojem skače u bazen s balkona

Mats Hummels apsolutna je legenda Borrusije, jedan je od kapetana momčadi i jedan od njenih najvećih igrača svih vremena. Niti jedan igrač Borrusije nije pobijedio u više utakmica njemačke Bundeslige noseći žuto-crni dres, a s Borrusijom je osvojio dvije titule prvaka Njemačke, 2011. i 2012. te dva njemačka kupa 2012. i 2021. Jedini je član momčadi koja je 2012. osvojila duplu krunu koji je još u klubu. Jedan je od brojnih igrača koji su zamijenili dres Borrusije onim najvećeg rivala, minhenskog Bayerna, u koji je prešao 2016. Tamo se zadržao tri godine, a jedan je od rijetkih „izdajnika“ koji se nakon epizode u Bayernu vratio u Borrusiju osvojivši ponovno naklonost Žutog zida, navijačke skupine kluba iz Dortmunda.

Hummels je uz kapetana Marca Reusa jedini igrač koji je za Borrusiju igrao i 2013. kada su posljednji put igrali u finalu Lige prvaka kada su u njemačkom finalu izgubili 2:1 od Bayerna na Wembleyju. Upravo je njegov pogodak protiv PSG-a jučer potvrdio prolaz Borrusije u finale Lige prvaka i povratak na isti stadion na kojem su igrali i prošlo finale.

Najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje Svjetskog prvenstva s Njemačkom 2014., a pamti ga se i kao strijelca jedinog pogotka u četvrtfinalu protiv Francuske na istom natjecanju. Koliko je dobar turnir odigrao govori činjenica da je bio jedini obrambeni igrač u užem izboru za Zlatnu loptu, najboljeg igrača turnira. U karijeri je sveukupno šest puta osvojio njemačko prvenstvo, tri njemačka kupa, 6 njemačkih superkupova i jedno svjetsko prvenstvo. Za Njemačku je skupio 78 nastupa, a nastupio je na tri europska i dva svjetska prvenstva. Jedini je aktivni igrač koji je zabio pogodak u 15 bundesligaških sezona zaredom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mats Hummels (@aussenrist15)

Osim što je vrhunski nogometaš, Hummels je i strastveni obožavatelj Hrvatske i naše obale. Posjeduje šest vila u Posedarju za koje je potrošio oko tri milijuna eura. U jednoj od tih vila nastao je i legendarni video koji je objavio na svom twitter profilu, današnjem X-u, u ljeto 2017. podijelio je video na kojem skače u bazen s balkona koji se nalazi na drugom katu jedne od njegovih vila. Taj je video izazvao brojne reakcije njemačke javnosti jer je objavljen netom prije njemačkih utakmica protiv Češke i Norveške u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. 

Tadašnji menadžer reprezentacije Oliver Bierhoff tom je prilikom izjavio: „Nismo policija da lovimo što naši igrači objavljuju na društvenim mrežama. Igrači znaju da su odgovorni za ono što rade i objavljuju na društvenim mrežama. Mats obično razmisli o vlastitim potezima“

Komentara 4

DU
Deleted user
17:02 08.05.2024.

Po čemu je ulazak Borussije Dortmund u finale Lige prvaka senzacija? Ne govorimo o Savskom Marofu.

Avatar alteralterego001
alteralterego001
16:46 08.05.2024.

Stvarno STRAŠAN skandal. 🤣

SA
sanikol
18:13 08.05.2024.

Da, to je slučaj kada "netko" ne razlikuje muhu od slona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije