Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLES KOJI JE ZALUDIO EUROPU

Plesačica Baby Lasagne otkrila kako je nastala hit-koreografija: 'Najvažnije nam je bilo...'

68. Eurovision Song Contest - 1st semi-final
Foto: Jens Büttner/DPA
1/5
09.05.2024.
u 10:26

– Odmah u početku bilo nam je jasno da ćemo spajati tradicionalne elemente s modernima i sve to ukalupiti u tematiku i priču pjesme – objasnila je Luana Kličić.

U utorak je održana prva polufinalna večer ovogodišnje Eurovizije, a jedan od najzapaženijih nastupa bio je upravo našeg predstavnika Baby Lasagne (28), s kojim je u jednom trenutku pjevala i plesala cijela Malmö Arena. Nakon prolaska u finale, Marko je gledao snimke svog nastupa pa se obratio izravno svojim fanovima. Poručio je kako mu je ostvarenje snova bio trenutak kada je vidio da cijela Arena Malmö pleše u ritmu ''Rim Tim Tagi Dim''. 

Naravno, ova sad već viralna koreografija ne bi bila moguća bez plesnog tima koji stoji iza njezina nastanka, a jedna od Lasagninih plesačica, Luana Kličić, u intervjuu za portal Zadovoljna.hr otkrila je kako su ona i Sebastijan Žeželić osmislili plesne pokrete, a progovorili su i o reakcijama nakon pobjede na Dori.

– Radeći koreografiju, najvažnije nam je bilo da je Marko (Baby Lasagna) zadovoljan, ha-ha. Pjesma je toliko energična da i one sramežljive ''raspištolji''. Potakne te da se jednostavno opustiš, uhvatiš ritam i gibaš kao Rim Tim Tagi Dim. No ipak, trebalo se sabrati i pokušati kreirati nešto odmjereno, ali dojmljivo – kazala je Luana, pa nastavila:

– Odmah u početku bilo nam je jasno da ćemo spajati tradicionalne elemente s modernima i sve to ukalupiti u tematiku i priču pjesme. U koreografiji "Rim Tim Tagi Dim" najvažnije je bilo prenijeti energiju, autentičnost i povezati cijeli tim na sceni u jedan izvedbeni koncept – govori o tajni uspjeha Kličić.

GALERIJA: Baby Lasagna javio se fanovima na Instagramu: 'Nisam mogao ni zamisliti da će se ovo dogoditi'

68. Eurovision Song Contest - 1st semi-final
1/31

Posebno naglašava folklorni ples uklopljen u koreografiju: – Taj dio pjesme bio nam je važan moment. Željeli smo da bude u duhu tradicije folklora i da na Dori bude upečatljiv, autentičan pokret koji se ponavlja i plesno je dostupan svima. Zamislili smo da je to ples koji pleše cijelo selo – rekla je. 

Inače, Luana dolazi iz Istre i pleše odmalena, trenutačno je orijentirana na latino-salsu i bachatu, a poslom koreografiranja bavi se tek nekoliko posljednjih godina. Za sad je koreografirala produkcijske nastupe, prve plesove za vjenčanja, koreografije za videospotove i slično. Nakon pobjede na Dori, kako kaže, u backstageu su se svi prvo dobro isplakali, izgrlili, nešto pojeli, a onda i pridružili obitelji i prijateljima Marka i njegove djevojke Elizabete.

VEZANI ČLANCI:

– Zahvalnost, ponos, čista sreća, bilo je i zbunjenosti. Broj glasova šokirao nas je šokirao – pozitivno naravno. Od publike smo dobili pravi "meow back". Jednostavno osjećaj zahvalnosti i ponosa na cijeli tim i na predivnu publiku, najbolje navijače i glasače. Najviše od svega bilo mi je drago zbog Marka. Znam koliko godina živi i stvara glazbu i zaista je zaslužio ovu pobjedu – zaključuje Luana. 

GALERIJA: Baby Lasagna kraj nastupa začinio posebnim pokretom, a nakon toga su počele gorjeti društvene mreže


68. Eurovision Song Contest - 1st semi-final
1/38

Podsjetimo, na eurovizijskim kladionicama šanse za pobjedu našeg predstavnika porasle su na 41 posto. Njegova najveća konkurencija, predstavnik Švicarske Nemo, sada ima 18 posto šansi za pobjedu. Predstavnice Ukrajine koje su u utorak osigurale prolaz u finale na trećem su mjestu na kladionicama i njihove šanse iznose osam posto, dok je predstavnica Italije Angelina Mango pala na peto mjesto i sada ima šest posto šansi.

Prešišala ju je Irska koju predstavlja Bambie Thug, nebinarna osoba s jednim od najšokantnijih nastupa ove Eurovizije. Baby Lasagna nakon prolaska u polufinale na konferenciji za medije, održanoj nakon prve polufinalne večeri, rekao je kako se ne opterećuje kladionicama. 

VIDEO: Baby Lasagna sinoć je u Eurofan clubu pjevao najvećim fanovima Eurovizije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije