Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTIVNA PJENA

Ne košta puno: Pronašli smo sredstvo koje skida mrlje s kauča i tepiha. Evo što smo sve uspjeli očistiti

Foto: Zdravka Jukić
1/3
09.05.2024.
u 08:00

Zbog male djece, kućnih ljubimaca ili pak nespretnih odraslih ukućana namještaj i tepisi svijetle boje mogu postati prava noćna mora za održavanje. Pronašli smo proizvod pristupačne cijene koji će vas spasiti od mrlja.

Mnogi će za rješenje problema potencijalnih mrlja na kauču izabrati opciju prekrivanja kauča drugom tkaninom te tako očuvati namještaj. No, ako kupite novi divni kauč i prekrijete ga nekim prekrivačem, hoćete li zaista ikada uživati u njegovoj ljepoti i udobnosti kakvu ste očekivali kada ste ga odabrali? Tražite li rješenje za očuvanje namještaja a da ga ne sakrivate, pronašli smo pravu stvar. Denkmit sredstvo za čišćenje tepiha i tapeciranog namještaja pronašli smo u drogeriji dm. Za 1,75 eura dobit ćete čak 600 mililitara proizvoda koji će vam i uz stalno korištenje trajati dosta dugo. Moram priznati da sam ga zgrabila s police, a da nisam nikad ništa čula o ovom proizvodu. Pretpostavila sam, naime, da će moj nestašni kućni ljubimac kad-tad napraviti neku mrlju na kauču. Naravno, bila sam u pravu te sam vrlo brzo imala priliku isprobati efikasnost ovog proizvoda. Ovo sredstvo uklanja prljavštinu, ali i neugodne mirise.

Foto: Zdravka Jukić

VEZANI ČLANCI:

Upute za korištenje vrlo su jasne. Prvo valja temeljito usisati površinu i protresti proizvod pa ga s nekih 60 centimetara udaljenosti raspršiti na tepih ili na krpu kojom ćete sredstvo prenijeti na tapecirani namještaj. Preporučuje se ne prskati ravno na namještaj. Snažno utrljajte pjenu u područje koje želite očistiti. Ostavite pjenu da djeluje sve dok se ne osuši (2 do 4 sata). Kod jačih mrlja postupak se može ponoviti. Preporučuje se prije korištenja na vidljivom mjestu provjeriti na manjem dijelu tepiha ili tapeciranog namještaja je li materijal osjetljiv. U uputama se navodi da se ne koristi na veluru, svili, brušenoj koži i krznu. 

Nakon što sam mokru krpu poprskala ovom pjenom i prenijela sredstvo na kauč, snažno sam utrljala pjenu. Mrlja od krvi brzo je nestala, a kauč je izgledao kao da se na njemu ništa nije dogodilo. S obzirom na to da je mrlja zaista bila mala, ovaj dio kauča jako se brzo osušio. Moram priznati da sredstvo nema jak miris, proizvod je veganski, a osobe s osjetljivom kožom ipak bi trebale pripaziti da im koža nije predugo u kontaktu s ovim sredstvom. Ovaj proizvod od prvog me korištenja zaista uvjerio u svoju efikasnost, a do sada je uspješno rješavao mrlje od čokolade, krvi, blata, ali i voćnih sokova na kauču. Stoga mogu reći da je ovo jedan od proizvoda koji bi dobro došli svakom kućanstvu. Njegova pristupačna cijena čini ga odličnim odabirom čak i ako vam zatreba samo nekoliko puta.

* Stavovi izneseni u ovom tekstu neovisna su mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

Komentara 1

Avatar Aurel
Aurel
09:24 09.05.2024.

"Moram priznati da sredstvo nema jak miris" - a bilo bi bolje da ima neki jak, grozan miris???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije